Μεταφορικά 2€ (Ελλάδα) – Δωρεάν Αποστολή άνω των 39€
0 0.00

Cart

No products in the cart.

BLOG

Ο σωστός τρόπος για να εφαρμόσετε το καλσόν σας

Ο σωστός τρόπος για να εφαρμόσετε το καλσόν σας

Πολλές γυναίκες αποφεύγουν να φορέσουν φόρεμα σε βραδινές εξόδους ή σε ιδιαίτερες εκδηλώσεις, γιατί δεν αισθάνονται άνετα με το καλσόν επειδή γλιστράει ή φοβούνται μήπως σκιστεί. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν το έχουν φορέσει σωστά. Η εφαρμογή του πρέπει να γίνεται με προσοχή για να έχει αντοχή και να σας δίνει ελευθερία κινήσεων.

1ον Καλό είναι να μην φοράτε κοσμήματα και ιδιαίτερα δαχτυλίδια, που μπορεί να σκαλώσουν στο καλσόν.
Προσέξτε τα νύχια των χεριών και των ποδιών σας να είναι περιποιημένα και τα πόδια σας να μην έχουν άγριες τρίχες.

2ον Εφαρμόστε στα χέρια σας μια κρέμα ή αν δεν έχετε τη συγκεκριμένη στιγμή, ξεπλύνετε τα με νερό, σκουπίστε ελαφρώς αφήνοντάς τα νωπά. Το καλύτερο είναι να φορέσετε γάντια βαμβακερά ή ναύλον.

3ον Με απαλές και προσεκτικές κινήσεις, ξεκινήστε από το λάστιχο της μέσης να μαζεύετε το ένα πόδι του καλσόν ανάμεσα στα δάχτυλα των δύο χεριών, κρατώντας το με τον δείκτη το εξωτερικό.

4ον Με ελαφρά τεντωμένους τους αντίχειρες τεντώστε τη ραφή στα ακροδάχτυλα από την εσωτερική προς την εξωτερική άκρη.

5ον Περάστε προσεκτικά το πόδι στην εσωτερική άκρη του καλσόν. Όταν τα δάχτυλα αγγίξουν το καλσόν λυγίστε τα ελαφρώς για να μην σκαλώνουν καθώς το ξεδιπλώνετε. Η ραφή θα πρέπει να είναι οριζόντια στα δάχτυλα και έτσι αποφεύγετε να το περάσετε λοξά.

6ον Περάστε το καλσόν με προσοχή πάνω από τη φτέρνα σας, αγγίξτε το πάτωμα με τα ακροδάχτυλα σας και ανεβάστε το περίπου μέχρι τον αστράγαλο.

7ον Με συγχρονισμένες κινήσεις και των δύο χεριών ξετυλίγετε το καλσόν απαλά και χωρίς να το τραβάτε δυνατά προς τα επάνω φτάνοντας λίγο πάνω από το γόνατο.

8ον Με τα ίδια βήματα περνάτε και το άλλο πόδι. Όταν φτάσετε στο ίδιο σημείο, αρχίστε να το ανεβάζετε εώς τη μέση του μηρού. Πρέπει να δώσετε προσοχή στα σημεία όπου το καλσόν μαζεύετε, δηλαδή, στον αστράγαλο, τη γάμπα και φτάνει στη μέση, χωρίς να το τραβάτε με δύναμη και χωρίς να πιέζετε τα δάχτυλα σας στην ύφανση του.

9ον Στη συνέχεια ξετυλίξτε το σε όλο το μήκος των μηρών φτάνοντας μέχρι τους γλουτούς με εναλλασσόμενες κινήσεις και στα δύο πόδια. Τέλος τεντώστε το μέχρι τη μέση, χωρίς να το τραβάτε με δύναμη και χωρίς να πιέζετε τα δάχτυλα σας στην ύφανση του.

Για να πετύχετε την τέλεια εφαρμογή του που θα σας δώσει και μεγαλύτερη άνεση στις κινήσεις σας, καλό είναι μόλις το φορέσετε, αν δεν φορούσατε λάτεξ γάντια να φορέσετε και ξεκινώντας από τα δάχτυλα, με τις παλάμες των χεριών, να δουλέψετε το στρώσιμο του καλσόν σε όλο το μήκος του ποδιού μέχρι τη μέση.

You might be interested in …